miércoles, 5 de marzo de 2008

ARGUMENTS, COMPROMÍS I MOBILITZACIÓ ELECTORAL


Ens queden encara tres dies de campanya electoral. Els socialistes aprofitarem fins el darrer segon per mobilitzar al electorat perquè sabem que una afluència massiva a les urnes ens pot donar la victòria el proper diumenge 9 de març. Els del PP també ho saben i no s’han amagat d’explicar, fora d’Espanya, la seva estratègia que no es d’altra que la cerimònia de la confusió per desmobilitzar al electorat, perquè, efectivament, saben que el seu disciplinat votant sí que anirà a votar, per axó pretenen la desmobilització.

Jo crec que no ho aconseguiran. Ara be, no ens podem confiar en que j. L. Rodrguez Zapatero ha guanyat els debats de TV davant una massiva audiència de telespectadors, no ens podem confiar perquè la majoria d’enquestes ens donen com a guanyadors, per axó aprofitarem fins el darrer segon de la campanya per explicar els nostres arguments, per concretar els nostres compromisos i, d’aquesta manera, mobilitzar el electorat.

Els actes electorals que estem celebrant a les Terres de l’Ebre, ens fan ser prudentment optimistes. Estem veïnet cares conegudes que acudeixen a la crida, també noves cares i molta, molta gent preocupada per la possibilitat del retorn de la dreta més rància i conservadora que mai hem vist en la nostra encara jove democràcia. Una dreta que conflueix tota ella en el PP on planexa l’ombra omnipresent de JM Aznar amb els seus tentacles fidels atraves de Zaplana, Acebes, Esperanza Aguirre i que mouen per les posicions més conservadores, unitaristes i centralistes a Mariano Rajoy.

Finalment aquests del PP han sortit de l’ambigüitat, ja ho han dit, si guanyen, faran el transvasament. Ha pesat més Murcia i València que no pas Aragó i han tingut que admetre el que tots ja sabíem, si tornen ja hi tornem a ser, transvasament al canto.

Per contra, nosaltres, els socialistes, hem renovat el compromís d’arxivar definitivament el transvasament i hem parlat de lluitar amb eficàcia contra la regressió del delta i de garantir el cabal ecològic del riu. Hem parlat també de realitat plurinacional,de federalisme afectiu i efectiu, de inversions emanades del nou estatut -34.500 M€ que han de corregir el dèficit acumulat en infraestructures –autovia de l’interior, estació de l’Aldea, variants de l’Aldea, Corbera i Gandesa, autovia de l’Aragó-, hem parlat de recerca i innovació, hem parlat de cohesió social i de l’impuls definitiu a les polítiques de benestar social amb el desplegament de la Llei de la Dependència..

Hem parlat també de pau i de sentiments i de valors i de futur. Per no retrocedir, per guanyar justament el futur es pel que no defallirem fins el darrer segon d’una campanya intensa i apassionant.

No hay comentarios: