miércoles, 23 de julio de 2008

La nostra presencia a l’onzè Congrés del PSC


Des de l'Ebre fem una valoració molt positiva de l'onzè Congrés del PSC. Ha estat un autèntic luxe de debat d'idees, de propostes, de treball, de convicció, de mostra clara i contundent que som un partit cohesionat, sòlid i amb capacitat de govern. Tot al contrari que altres formacions, avui a l'oposició a Catalunya, amb un viratge clar cap a la dreta i més preocupats per les lluites internes que pel futur de Catalunya.


Ha estat un cap de setmana marcat per la feina i a la vegada també per la convivència, en un ambient de treball compaginat amb encert amb la distracció que ha afavorit poder compartir debat i bons moments amb els companys socialistes de tota Catalunya. Un congrés caracteritzat per la unió i la definició d'estratègies polítiques per representar l'ampli ventall de la ciutadania.


I sobretot, ha estat un concalu altament positiu per al nostre territori perquè d'ell n'ha sortit el compromís clar d'accelerar la creació de la nostra vegueria, la Vegueria de les Terres de l'Ebre. En donarem l'impuls perquè sigui una realitat ben aviat, amb el compromís de ser la primera a crear-se perquè li sobren arguments històrics, territorials i polítics. És la nostra aposta des de sempre i així ho hem recollit.


La nostra federació, la més jove de totes, ha sortit reforçada d'aquest congrés. S’ha valorat el paper important que hem desenvolupat en moments en què les Terres de l’Ebre hem estat al centre del debat. Tornem a tenir presència en l'executiva nacional gràcies al a feina feta i a la important tasca realitzada per la nostra secretària nacional, Pepín Beltan.


Feina que crec que continuarà amb encert Núria Ventura, diputada i futura alcaldessa d'Ulldecona. És una aposta per l’experiència política amb una part de renovació, amb una mirada de futur àmplia. Una aposta pels joves valors però també per l’experiència política, ja que Ventura, tot i ser molt jove, ja gaudeix d’una gran experiència institucional.


Amb el bon regust de boca deixat per aquest congrés afrontem ara amb molt entusiasme el congrés de la nostra federació, que tindrà lloc a la tardor, a Móra d'Ebre, amb l'objectiu de mostrar clarament la nostra vocació territorial i sentiment de pertinença. L'afrontem des de la cohesió interna i amb l'objectiu de continuar avançant amb les estratègies que ja hem anat dissenyat i de les quals ja comencem a recollir els fruits des de les nostres actuals responsabilitats de govern, per un present i futur millor per a les Terres de l'Ebre.

No hay comentarios: