jueves, 21 de febrero de 2008

EL NOSTRE COMPROMÍS AMB L’EBRE


A una hora de començar la campanya per a les eleccions generals del 9 de març. Enrere ha quedat una llarga i intensa precampanya en la que els socialistes de les Terres de l’Ebre hem situat l’escenificació de la nostra activitat política en la desembocadura del riu.

El dissabte 9 de febrer, l’actual Ministra de la Vivienda i cap de llista del PSC per Barcelona, deixava constància a S. Jaume d’Enveja del compliment del compromís del govern presidit per J.L RODRIGUEZ ZAPATERO de que revisaria la Llei del PHN –Plàn Hidrológico Nacional- i deixaria sense efecte el transvasament de l’Ebre que s’hi preveia. Aquesta va ser la segona gran decisió del seu govern –la primera fou la retirada de les tropes d’Iraq- que va conduir desprès a les cameres legislatives. Per cert, Carme Chacón, aleshores vicepresidenta del Congres de Diputats, ens recordava la emoció que va sentir en presidir ella el Congrés aquell dia de la votació de la Llei reformada; jo ho recordo perquè hi vàrem assistir gent de l’Ebre, molts de S. Jaume precisament.

Ara davant les eleccions del 9 de març, Carme Chacon renovava en nom de tots els socialistes aquest compromís tot dient que els socialistes som la garantia de que no hi haurà transvasament. Perquè està clar que el 9 de març només hi haurà dues possibilitats de governança: un govern de progrés, modern, que proclama la cultura de la pau i el multilateralisme, defensor de les polítiques socials més avançades i compromès amb el creixement sostenible, un govern en definitiva presidit per JL RODRIGUEZ ZAPATERO o bé un govern de la dreta més rància i populista, alineada amb el neoliberalisme, que enfronta els territoris, que propugna el retrocés en els avenços de les polítiques mes avançades en l’àmbit de la equitat, una dreta que al seu líder li explica el seu cosí que això del calentament del globus és una tonteria, un govern de dretes, en definitiva, presidit per M RAJOY. Per tant, no em cansaré de repetir que la cosa està clara: amb RODRIGUEZ ZAPATERO no hi haurà transvasament i amb M RAJOY tornaríem a tindré transvasament.

D’altra banda, també la desembocadura va ser punt de trobada i reflexió pels socialistes ebrencs. El dissabte 16de febrer ens aplegarem al voltant del 2on. Curs de Formació en nombre de 110 companys i companyes que poguérem aprofundir en aspectes ideològics –diferencies entre dreta i esquerra- (la conferencia de Xavier Marín no va tindré desperdici) i també vàrem puguer debatre l’actualitat política. Al mateix temps varem aprofitar la ocasió per donar informació sobre l’estat dels projectes de les actuacions contemplades en el PIPDE –Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre -, aspecte aquest que referma el nostre compromís pel Ebre i el nostre argumentari programàtic en el sentit de la necessitat d’accelerar aquestes inversions –prop de 400 M€ i complementar-les amb actuacions necessàries i eficaces en la lluita contra la regressió.

Finalment ahir, des de l’acció de govern de Catalunya i per tan fora de qualsevol connotació electoral, el conseller del DPTOP en Quim Nadal, ens anunciava una gran noticia pels dos hemideltes, l’adjudicació de les obres del pont que unirà S.Jaume d’Enveja i Deltebre. Les obres s’han adjudicat per 17,1 M€ a la empresa FCC Construcción i els treballs començaran aquesta primavera. A aquest import s’hi ha d’afegir una previsió de 3,1M€ en el capítol de expropiacions.

Definitivament, el compromís dels socialistes pel Ebre és intens i continuat.

No hay comentarios: