viernes, 1 de febrero de 2008

CONTINUEN LES BONES NOTICIES SOBRE OBRES I INFRAESTRUCTURES A LES TERRES DE L’EBREEl dimarts 29 de gener, el Consell de Govern va aprovar dos documents de gran transcendència pel futur de les infraestructures econòmiques del nostre país.

Un document de gran abast, que senta les bases del futur Pacte Nacional per les infraestructures i que inclou 22objectius i més de 125 mesures concretes. L’objectiu es lliurar aquest document als grups parlamentaris i acordar una llista que es discutirà després de les eleccions generals, amb l’objectiu que hi hagi un acord català abans de l’estiu. El Pacte es portarà a Madrid perquè el govern sortint del 9M n’assumeixi la part que li correspongui. Des de les Terres de l’Ebre haurem d’estudiar a fons aquest document i no deixa perdre la oportunitat de situar en l’àmbit del compromís institucional les nostres necessitats inversores en l’àmbit de les infraestructures econòmiques que van més enllà de les viàries. Son aquelles que tenen a veure en els diferents sectors de la economia.

El Consell de Govern també va tancar un document en forma de llista d’obres i infraestructures que la Generalitat demanarà a l’Estat que executi amb els 800 M€ (es parla ja de 900 M€) addicionals dels pressupostos del 2007, en el marc de la negociació Estat-Generalitat de la disposició addicional 3ª que contempla l’Estatut. Aquesta proposta pretén concretar les actuacions a desenvolupar amb els fons provinents de l’Estat, que els propers dies es negociaran en la Comissió Bilateral.
Aquest document es basa en la proposta de la Subcomissió d’Infraestructures i el vull destacar de forma notable perquè contempla importants actuacions a les Terres de l’Ebre. En resumeixo en requadre les actuacions més destacables entre les que s’hi troben ja d’una forma concreta la bonificació dels peatges, les variants, tan de l’Aldea com les de Corbera i Gandesa així com l’autovía del mediterràni Castelló-Hospitalet que ens permetrà la licitació efectiva ajustada a cost real de la redacció del projecte constructiu –en els pressupostos de l’Estat hi son consignats 800.000€- i la restauració i renovació d’un eix ferroviari important pel nord del nostre territori com ho es el de Reus-Mora-Riba-roja.

Crec que tenim motius per mostrar-nos actius de forma positiva. A les recents noticies de licitacions d’obres a les que m’he referit en el meu blog, aquest acord de govern ens ofereix un panorama certament encoratjador.


CARRETERES
A-7
Autovia del Mediterrani: tram Castelló-l’Hospitalet de l’Infant
N-420
Variant de Gandesa
Variant de Corbera d’Ebre
N-340
Variant de l’Aldea


FERROCARRIL
Renovació de la línia Reus-Móra d’Ebre


PEATGES
AP-7: Amposta-l’Ampolla


Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Execució obres de regadiu Xerta-Sénia, xarxa primària, sector 1
Execució obres del projecte de regadiu Xerta-Sénia, xarxa de distribució
Execució obres del projecte de regadiu Xerta-Sénia, adequació del canal
Execució obres de rec a l’Aldea-Camarles. Captació, impulsió i bassa
Condicionament i millora de la infraestructura de regadiu i desguàs de la comunitat de regants Sindicat Agrícola de l’Ebre, 1ª fase.
Nou accés al centre de l’IRTA a Sant Carles de la Ràpita
Millora del camí de Mitanplana, al terme municipal d’Ulldecona
Execució obres de millora de la canonada de rec i construcció d’un embassament a la Comunitat de Regants de Mas de Barberans
Camí de Parracoll, terme municipal del Perelló
Millora de camins al delta dret de l’Ebre, terme municipal d’Amposta
Millora de camins al terme municipal de Sant Jaume d’Enveja
Millora de camins al terme municipal Torre de l’Espanyol
Camins a la Taula del Sénia
Delta de l’Ebre, marge dret, segona fase
Masada de Bítem
Millora de la comunitat de regants dels Reguers de Tortosa


Departament de Medi Ambient i Habitatge
Redacció del projecte constructiu i execució de les obres de millora i condicionament de l’EDAR de l’Aldea
Millora de l’abastament a la Terra Alta, el Montsià i la Ribera d’Ebre
Departament de Governació i Administracions Públiques
Xarxes d’alta capacitat als polígons industrials (Catalunya Sud)

No hay comentarios: