jueves, 24 de enero de 2008

CANDIDATURA DEL PSC: COMPROMIS I DEFENSA DEL TERRITORI.


En la tarda d'ahir dimecres 23 de gener, sota un sol gairebé primaveral que preludia a l’avançada l’esclat dels ametllers florits. Vora el riu Ebre prop del Club Nàutic de Tortosa, els nostres candidats i candidates del PSC per la circumscripció de Tarragona a les eleccions generals del proper 9 de març, s’han fet una fotografia de cara a la campanya electoral. Una fotografia, però, plena de significació.

El cas es que ara fa quatre anys, també ens varem fotografiar en el mateix lloc i amb el riu al fons ens varem comprometre a que si guanyàvem les eleccions i formàvem govern, reformaríem la llei del PHN –Plàn Hidrológico Nacional- i deixaríem sense efecte el transvasament de l’Ebre. Com també s’hi va comprometre J.L. Rodriguez Zapaterro a Murcia en plena campanya electoral en lo que aquest compromís podía reportar electoralment parlant en aquella ciutat.

Tal com ens recordava avui mateix, desprès de la fotografia, el nostre cap de llista per la circumscripció en Francesc Valles, aquest compromís de reformar la llei del PHN i aturar el transvasament de l’Ebre va ser la segona decisió ferma de govern –la primera fou la retirada de les tropes d’Iraq.

Per axó ens hem fet la fotografia al costat del riu, per significar que complim els nostres compromisos.

En roda de premsa posterior i com a resposta a una pregunta sobre el perquè de tantes paternitats sobre l’aturada del transvasament de l’Ebre, el senador ple de saviesa popular en Ramón Aleu de Falset, que torna a ser candidat, ha respost en forma de faula: “axó es igual que lo de la formiga i el bou. Hi havia una vegada una formiga que estava posada en la banya d’un bou i li pregunten a la formiga: d’on veniu? I la formiga respon: de llaurar” Es clar que qui va llaurar fou el bou no? Doncs aquest es el cas. A nivell executiu qui te representació a tot l’Estat, qui ha tingut que donar explicacions arreu, també a Murcia, Valencia, Almería... hem estat els socialistes i hem estat els socialistes els qui hem portat la iniciativa i la decisió en Consell de Ministres per a trametre a les cambres legislatives la reforma de la llei del PHN.

Em refereixo a l’àmbit polític-institucional perquè es obvi dir i reconèixer que els grans protagonistes en la defensa del riu varen ser les ciutadanes i ciutadans amb les seves mobilitzacions.

I ara, a l’Ebre, el tema es transcendental. Si tornes el PP, tornaríem a tindre transvasament. Per tan jo crec que cal que continuem llaurant els socialistes no?

1 comentario:

alferza31 dijo...

Els candidats em semblen amb la força necessària per assolir els 3 escons, com va passar el 2004.

Quina llàstima que des de Tarragona i Barcelona no tinguin més "respecte" pels socialistes de les nostres Terres de l'Ebre. Lluïsa es mereix anar al segon lloc de la llista. Per demografia i moltes més raons, també ho mereixíem les Terres de l'Ebre.

Repeteixo, quina llàstima ...