viernes, 1 de agosto de 2008

El debat arran de la navegació fluvial a l’Ebre i les infraestructures.


Sóc de l’opinió que tots els debats que giren al voltant del desenvolupament econòmic d’un territori són, d’entrada, necessaris i positius. Com també em sembla oportú adquirir coneixements de les realitats sobre les infrastructures econòmiques que existeixen arreu del món.

Dic tot això d’entrada per valorar el debat sobre la navegació fluvial comercial arran d’una visita institucional al delta del Po, a la regió italiana de Rovigo. Crec que cal tenir en compte dos aspectes bàsics en aquest debat. En primer lloc, la implicació de capital privat en l’ impuls de les infraestructures. Aquest és un fet necessari que ja s’ha començat a aplicar a Les Terres de l’Ebre amb la inversió de 20 M€ que una empresa catalana-britànica ha destinat a la nova dàrsena esportiva, a La Ràpita. En segon lloc, la realitat física i morfològica diferent dels trams fluvials finals d’ambdues regions, la de Rovigo i la de l’Ebre. En aquest sentit, no veig realista la proposta de la navegació comercial a l’Ebre. Sí veig, en canvi, l’optimització i potenciació de la navegació esportiva i de lleure.

Cal tenir en compte que les Terres de l’Ebre no estem en una situació de partida, s’han posat ja els fonaments a la majoria de les infraestructures necessàries i s’ha treballat des de l’àmbit logístic per al creixement econòmic del nostre territori. En aquests moments hi ha sobre la taula el projecte de LOGISEBRE que impulsa CIMALSA, a l’Aldea, en ple corredor ferroviari i viari del mediterrani. En l’àmbit portuari, les previsions més consistents giren al voltant del Port de la Cimentera i, finalment, pel que fa a l’àmbit aeroportuari, la previsió de l’aeroport de les Terres de l’Ebre és ubicar-lo al terme municipal de Roquetes tocant al terme de Santa Bàrbara. RELLIGAR I CONNECTAR AQUESTES INFRAESTRUCTURES PREVISTES ÉS LA PLANIFICACIÓ QUE PENSO ENS HEM DE PROPOSAR.

La revisió del Pla Territorial de Les Terres de l’Ebre ja compta amb un primer document que contempla aquests aspectes. Aquest document es situarà a la participació i debat en el territori vehiculat a través de l’IDECE. Això serà a la propera tardor. Per tant, estem a les portes de continuar el debat de forma eficaç, amb la implicació de tots i totes.

1 comentario:

Noves Generacions de Ripollet dijo...

Bona Tarda Sr Sabaté,

Tenim el plaer d'anunciar-te que ja està disponible el bloc de Noves Generacions del Partit Popular de Ripollet.

Direcció:

http://nnggripollet.blogspot.com/