lunes, 19 de abril de 2010

INTERVENCIÓ EN EL CONSELL NACIONAL DEL PSC CELEBRAT A GIRONA EL DISSABTE 17 D’ABRIL


En els darrers sis, prop ja de set anys, a les Terres de l’Ebre hem passat de ser considerats un territori perifèric a incorporar-nos en un projecte de país en xarxa.

De l’amenaça d’una detracció insostenible de l’aigua del riu Ebre, a l’impuls d’una nova cultura de l’aigua.

De la manca de planificació per al nostre desenvolupament econòmic a l’articulació de polítiques actives per la nostra diversificació econòmica.

De la manca de reconeixement a la singularitat, a la peculiaritat i personalitat pròpia del nostre territori, a un projecte legislatiu que ha de comportar el reconeixement institucional territorial de les Terres de l’Ebre.

Mai com en els darrers quasi set anys s’ha invertit tan en el país en general i en les Terres de l’Ebre específicament, en infraestructures econòmiques, en equipaments educatius, sanitaris, culturals, en els propis equipaments de l’administració definitivament descentralitzada.

Mai com avui havíem comptat amb un projecte ben definit de territori cohesionat i equilibrat.

Per això, davant de plantejaments que suposen un retorn al passat, davant altres plantejaments que ens ofereixen un aventurisme d’incerteses, per això, des de la Federació de les Terres de l’Ebre volem manifestar avui en aquest Consell Nacional, el nostre compromís envers el projecte socialista per a Catalunya i el nostre ferm suport al company Primer Secretari, José Montilla, per a que encapçali i coordini aquest projecte com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Tenim molta feina per davant, a treballar companyes i companys, a treballar i a guanyar per Catalunya i la seva gent.

Antoni Sabaté Ibarz
Primer secretari Federació XVI

No hay comentarios: