jueves, 24 de enero de 2008

CANDIDATURA DEL PSC: COMPROMIS I DEFENSA DEL TERRITORI.


En la tarda d'ahir dimecres 23 de gener, sota un sol gairebé primaveral que preludia a l’avançada l’esclat dels ametllers florits. Vora el riu Ebre prop del Club Nàutic de Tortosa, els nostres candidats i candidates del PSC per la circumscripció de Tarragona a les eleccions generals del proper 9 de març, s’han fet una fotografia de cara a la campanya electoral. Una fotografia, però, plena de significació.

El cas es que ara fa quatre anys, també ens varem fotografiar en el mateix lloc i amb el riu al fons ens varem comprometre a que si guanyàvem les eleccions i formàvem govern, reformaríem la llei del PHN –Plàn Hidrológico Nacional- i deixaríem sense efecte el transvasament de l’Ebre. Com també s’hi va comprometre J.L. Rodriguez Zapaterro a Murcia en plena campanya electoral en lo que aquest compromís podía reportar electoralment parlant en aquella ciutat.

Tal com ens recordava avui mateix, desprès de la fotografia, el nostre cap de llista per la circumscripció en Francesc Valles, aquest compromís de reformar la llei del PHN i aturar el transvasament de l’Ebre va ser la segona decisió ferma de govern –la primera fou la retirada de les tropes d’Iraq.

Per axó ens hem fet la fotografia al costat del riu, per significar que complim els nostres compromisos.

En roda de premsa posterior i com a resposta a una pregunta sobre el perquè de tantes paternitats sobre l’aturada del transvasament de l’Ebre, el senador ple de saviesa popular en Ramón Aleu de Falset, que torna a ser candidat, ha respost en forma de faula: “axó es igual que lo de la formiga i el bou. Hi havia una vegada una formiga que estava posada en la banya d’un bou i li pregunten a la formiga: d’on veniu? I la formiga respon: de llaurar” Es clar que qui va llaurar fou el bou no? Doncs aquest es el cas. A nivell executiu qui te representació a tot l’Estat, qui ha tingut que donar explicacions arreu, també a Murcia, Valencia, Almería... hem estat els socialistes i hem estat els socialistes els qui hem portat la iniciativa i la decisió en Consell de Ministres per a trametre a les cambres legislatives la reforma de la llei del PHN.

Em refereixo a l’àmbit polític-institucional perquè es obvi dir i reconèixer que els grans protagonistes en la defensa del riu varen ser les ciutadanes i ciutadans amb les seves mobilitzacions.

I ara, a l’Ebre, el tema es transcendental. Si tornes el PP, tornaríem a tindre transvasament. Per tan jo crec que cal que continuem llaurant els socialistes no?

miércoles, 23 de enero de 2008

EL MES PASSAT EL PON DE SAN JAUME-DELTEBRE. AQUEST MES LA MILLORA DE LA T-331 TORTOSA-ULLDECONA

En poc mes d’un mes, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha licitat dues obres de gran importància estratègica per les Terres de l’Ebre.
El 7 de desembre el DOGC publicava la licitació de les obres del pon que unirà S. Jaume d’Enveja i Deltebre. Una infrastructura bàsica de l’Anella del Delta que a més de comunicar les dues poblacions de la desembocadura, equilibrarà la vialitat dels dos hemideltes.

Ahir dimarts, 22 de gener, el DOGC publicava una altra licitació, la referida a les obres de millora de la T-331 entre Ulldecona i Tortosa que incorporaran la variant de Sta. Bàrbara. Aquest tram abasta 21,6 quilometres de longitud; s’inicia a la rotonda final de la variant d’Ulldecona i finalitza a la C-12 a Vinallop (terme municipal de Tortosa). Aquest tram discorre també pels municipis de Freginals, Godall, La Galera, Sta. Bàrbara i Masdenverge i es una infrastructura que vertebra aquesta part del Montsià tot comunicant aquesta comarca amb la de l’Alt i Baix Maestrat en el País Valencià. Per això ha estat també una obra demanada i una licitació aplaudida per la Taula del Sénia (Mancomunitat integrada per municipis del Montsià, Alt i Baix Maestrat i Matarranya).

I en el moment present, es troben en fase d’execució les obres de les carreteres d’Horta de S. Joan-Xerta que trencarà definitivament l’aïllament de la part oriental de la Terra Alta així com també en fase d’execució la millora del tram Batea límit d’Aragó.

En conjunt estem parlant de prop 100 M € –més de 16.000 milions de les antigues pessetes-.

I encara més, properament sortirà a informació publica l’inici del desdoblament de l’Eix de l’Ebre, en quatre carrils, que serà el tram de la variant de Tortosa. Com també s’ha anunciat la redacció de l’estudi de desdoblament del tram Vinallop.La Ràpita.

Això son realitats, no es pas una política d’aparador ni de fer volar coloms. Es una política que persegueix l’equilibri territorial i la superació del dèficit inversor històric a que han estat sotmeses les Terres de l’Ebre.