miércoles, 23 de enero de 2008

EL MES PASSAT EL PON DE SAN JAUME-DELTEBRE. AQUEST MES LA MILLORA DE LA T-331 TORTOSA-ULLDECONA

En poc mes d’un mes, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha licitat dues obres de gran importància estratègica per les Terres de l’Ebre.
El 7 de desembre el DOGC publicava la licitació de les obres del pon que unirà S. Jaume d’Enveja i Deltebre. Una infrastructura bàsica de l’Anella del Delta que a més de comunicar les dues poblacions de la desembocadura, equilibrarà la vialitat dels dos hemideltes.

Ahir dimarts, 22 de gener, el DOGC publicava una altra licitació, la referida a les obres de millora de la T-331 entre Ulldecona i Tortosa que incorporaran la variant de Sta. Bàrbara. Aquest tram abasta 21,6 quilometres de longitud; s’inicia a la rotonda final de la variant d’Ulldecona i finalitza a la C-12 a Vinallop (terme municipal de Tortosa). Aquest tram discorre també pels municipis de Freginals, Godall, La Galera, Sta. Bàrbara i Masdenverge i es una infrastructura que vertebra aquesta part del Montsià tot comunicant aquesta comarca amb la de l’Alt i Baix Maestrat en el País Valencià. Per això ha estat també una obra demanada i una licitació aplaudida per la Taula del Sénia (Mancomunitat integrada per municipis del Montsià, Alt i Baix Maestrat i Matarranya).

I en el moment present, es troben en fase d’execució les obres de les carreteres d’Horta de S. Joan-Xerta que trencarà definitivament l’aïllament de la part oriental de la Terra Alta així com també en fase d’execució la millora del tram Batea límit d’Aragó.

En conjunt estem parlant de prop 100 M € –més de 16.000 milions de les antigues pessetes-.

I encara més, properament sortirà a informació publica l’inici del desdoblament de l’Eix de l’Ebre, en quatre carrils, que serà el tram de la variant de Tortosa. Com també s’ha anunciat la redacció de l’estudi de desdoblament del tram Vinallop.La Ràpita.

Això son realitats, no es pas una política d’aparador ni de fer volar coloms. Es una política que persegueix l’equilibri territorial i la superació del dèficit inversor històric a que han estat sotmeses les Terres de l’Ebre.

No hay comentarios: